Om oss
Løiten Brænderi
En Akevisitt
Akevitter
Linker
Gjestebok
Login
e-mail melinie.jpg

Løiten Linie Aquavit

Løiten Linie er Norges største akevittmerke. Den er en klassisk sherrymodnet akevitt som med sin sjøreise fremstår som en flott, elegant akevitt der krydder og fataromaer er godt harmonisert. Den kraftige smaken gjør akevitten svært anvendelig, og den passer særdeles godt til julemat, saltet og røkt kjøtt. Serveres romtemperert. Alkoholstyrken er 41,5%.

trestjerners.jpg

Løitens *** Aquavit

Løiten *** er en kraftig, krydret akevitt. Modning i 8 måneder på sherryfat gir godt fatpreg og sherrytoner til akevitten. Fyldig, smaksrik og godt egnet til speket og røkt mat, samt retter der det er kraftige smaksinntrykk. Kan til nød serveres lett avkjølt. Alkoholstyrke 40%.

LitensExportPet.jpg

Løitens Export Aquavit

Løitens Export Aquavit er lagret i 3 - 5 måneder på en stor andel av nye fat. Den er en elegant, avrundet og komplekst krydret akevitt, med innslag av sitrus, karve og sødme. Akevitten har en lett og behagelig karakter, og anbefales spesielt til sildebord, grillet laks, gravet fisk eller speket skinke. Serveres romtemperert. Alkoholstyrken er 40%.

sommer.jpg

Løitens Sommer Aquavit

I pakt med de beste norske tradisjoner har Løitens Sommer Aquavit gjennomgått lagring på eikefat som tidligere har vært brukt til sherry-produksjon. Lagringen har funnet sted på nyere fat, som har gitt aquaviten et fint fatpreg med anstrøk av vanilje. Krydringen er etter tradisjonell Løiten-resept, med hovedvekt på karve. Dette har gitt en elegant aquavit som smaker fortreffelig til sommerens retter, men som også kan nytes alene eller sammen med øl.

Destillatør Halvor Heuch, som er mannen bak Løitens Sommer Aquavit, har gitt følgende karakteristikk:

Løitens Sommer Aquavit er lys og mild som de nordiske sommerkvelder. Fargen er gyllen, med rik krydret duft av krydder og vanilje. Smaken er mild, med harmonisk krydderkarakter. Lagring på spesielt utvalgte sherryfat har gitt en fint avrundet akevitt med et elegant fatpreg.

Løitens Sommer Aquavit er mild nok til å nytes alene for smakens skyld, men passer også godt til sommerens spekemat, koldtbord, lettere kjøttretter og retter med fisk og skalldyr. Serveres lett avkjølt.


likor.jpg

Løitens Aquavit Likør

Løitens Aquavit Likør er fremstilt på basis av vellagret, fatmodnet aquavit, smakssatt med uttrekk av omhyggelig utvalgte urter og krydder. Likøren lagres deretter på gamle sherryfat og oppnår derved en elegant og harmonisk avrundet karakter. Løitens Aquavit Likør nytes lett avkjølt som avec og kan gjerne anvendes i longdrinks og coctails. Forsøk den også som Coffeé-drink med varm sterk kaffe toppet med krem. Alkoholstyrken er 38%.

paere.jpg

Løitens Pærecider

Løitens Pærecider er en frisk og fruktig norsk cider fremstilt med utvalgte norske pærer, vann og aromastoffer. Nytes avkjølt. Alkoholstyrken er 4,7%.

Finnes også som Eplecider.